14 Mayıs 2020 Perşembe

ZEYTİNYAGLI İÇ BAKLALI ENGİNAR

Enginar yemeyi çok severim. Her türlü yerim. Bazen pazardan alıp eve koşturarak gelir hemen pişirirdim. Kabuklu enginarın içini temizlemek için asla uğraşmayın.  Bütun olarak dolma yapmak isterseniz yaprakların aralarını elinizle açarak güzelce yıkayın. Bol yeşil soğan ,dereotu ,limon ve pirinçli tabii zeytinyağlı bir iç hazırlayın . Bu içi yaprakların aralarına sıkıştırın.  Düdüklü tencereye bir tane ancak sığıyor bu durumdaaz su ile pişirin. Üzerine tekrar limon ile zeytinyağını bolca çırpın rengi açık sarı gibi olsun ,üzerine gezdirin. Sevenler bilir en dıs yapraklarından başlayarak yiyin. Medya dolma tadında harika. Kalp kısmına geldiğinizde bir kaşigin veya bıçağın ucu ile dikenli kısmını yavaşça kaldırın. Kalp hiç zarar görmeden ortaya çıkacak.
Aslında ben bugün bunu yapmadım ama yazarken yazarken birden tarif ederken buldum kendimi. Galeride resim bulursam eklerim sonra.
Bugün baklalı enginar.biraz salca çok yakışıyor.

1 yorum: